Veel meer duurzaamheid dankzij petfood met insecten

Hoektanden en

katten hebben vlees nodig, en vooral de voedingsstoffen die het bevat. Als carnivoren vertrouwen vooral katten op een hoog gehalte aan huisdiereiwit in hun voeding. Anders kunnen er gevaarlijke tekortkomingen ontstaan.

Tegelijkertijd was het eigenlijk al lang duidelijk dat vleesproductie aanzienlijke milieuschade veroorzaakt. Het is daarom hoog tijd om duurzame voedselopties te vinden voor mensen, katten en honden die als huisdieren worden gehouden.

Met dit doel voor ogen levert de diervoederproducent Marsapet al een aantal jaren een ongebruikelijke service met zijn huisdier en ook kattenvoer met ongedierte, wat tegelijkertijd een aantal voordelen biedt.

>

Onveilige effecten veehouderij

Alleen al in Nederland worden meer dan 12,1 miljoen varkens en meer dan 3,8 miljoen runderen gehouden. Wereldwijd zijn er veel meer dan 650 miljoen varkens en meer dan een miljard runderen.

De gevolgen voor de setting zijn enorm. Meer dan driekwart van de landbouwgrond wordt gebruikt voor het houden van dieren of het verbouwen van voedsel om deze dieren in stand te houden. Afgezien daarvan neemt de vleesproductie enorme hoeveelheden water op en draagt ​​het ook bij aan bodem- en grondwatervervuiling.

Bovendien is de ophoping van enorme hoeveelheden methaan normaal bij herkauwers zoals runderen. Methaan is een broeikasgas met een klimaatschadelijk resultaat dat ongeveer 28 keer groter is dan dat van CO2.

Wat maakt ongedierte tot een milieuvriendelijke keuze?

Marsapet maakt gebruik van insectenlarven van de zwarte soldaatvlieg (Hermetia illucens) om zijn hondenvoer te maken. De larven worden in onverwarmde hallen gehouden en de insectenlarven hebben redelijk weinig voedsel nodig. Daarom neemt de landbouw aanzienlijk minder oppervlakte in beslag.

Bovendien verbruikt de productie van insectengezond eiwit aanzienlijk minder water dan bij de productie van rundvlees. In tijden van opdrijvend watertekort is dit natuurlijk ook een groot voordeel, wat spreekt voor het innovatieve alternatief van traditioneel vlees.

Bovendien produceren de vliegenlarven geen methaan bij het opnemen van hun voedsel, wat bovendien de ongunstige gevolgen voor veranderingen in het milieu verlaagt.

Bugs zijn een volledige eiwitbron

Het is duidelijk dat maar heel weinig eigenaren van dieren hun hond of kat zouden voeden met voedsel dat schadelijk zou zijn voor het milieu. Veel eigenaren die voor het eerst over diervoeder met insecten horen, vragen zich af of het zich op enigerlei wijze aan een geschikt dieet aanbiedt of dat het voedsel zelfs hun trouwe viervoeter kan schaden.

De eerste zorg kan ondubbelzinnig worden beantwoord met 'ja' en de 2e met 'nee'. Dit komt door het feit dat het insectengezonde eiwit alle aminozuren bevat die belangrijk zijn voor zowel katten als honden en wordt gekenmerkt door een zeer goede verteerbaarheid. Een onomkeerbare verandering van voer om die reden vereist geen enkele vorm van negatieve aspecten in termen van toevoer van voedingsstoffen. Voedselgevoelige of gevoelige dieren kunnen zeker profiteren van de uitstekende verdraagbaarheid van het voedsel.

Insecten zijn daarom zeker voedsel voor de toekomst. Met het op insecten gebaseerde huisdiervoer dat Marsapet levert voor zowel huisdieren als katten, kunnen milieubewuste eigenaren momenteel een waardevolle bijdrage leveren aan het veiligstellen van zowel het milieu als het klimaat van vandaag, zonder enige concessie te hoeven doen aan een hoge kwaliteit.

 

Geef een reactie
You May Also Like