PVC-vloeren versus laminaat

De standpunten zijn voortdurend zeer gescheiden en persoonlijke smaak speelt een grote rol in deze kwestie: PVC-vloeren versus laminaatvloeren. Uiteraard heeft elke verdieping zijn eigen voordelen en woon- of bedrijfspanden. We gaan alle voordelen en kenmerken op een rijtje zetten. Als je nog twijfelt tussen een PVC-vloer of laminaat, heb je na dit bericht de mogelijkheid om de juiste optie te maken!

De koers

Over het geheel genomen is laminaat iets minder duur dan PVC-vloeren, alleen als je een topklasse laminaat neemt, zullen de kosten niet zoveel verschillen. In concept vallen beide vloeren in dezelfde prijsklasse. Dit zal om die reden zeker niet zo erg meewegen in de beslissing voor welke verdieping u wilt gaan. Uiteindelijk kies je meestal maar één keer een vloer bij het kopen van een gloednieuw huis, dus het is soms helemaal niet relevant wat de kosten zijn. Uiteindelijk moet je kiezen wat je het beste vindt en wat het beste bij je past. Als je het je kunt veroorloven, kies dan waar je je echt goed bij voelt en kijk niet te veel naar de prijs.

Onderhoud

Wat voor velen een enorm onderdeel is bij het maken van de ideale keuze, is het onderhoud van de vloer. Sommige vloeren kunnen heel weinig kosten of moeten consequent worden schoongemaakt en dit is ook niet echt efficiënt als je bijvoorbeeld een kleintje in huis hebt. Het voordeel van zowel PVC- als laminaatvloeren is dat ze beide zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Ze zijn zowel eenvoudig op te ruimen met een stofzuiger als met een veeg. Het enige verschil is dat een laminaatvloer veel minder ongevoelig is voor vocht. Dit komt omdat laminaat gevoelig is. Als er veel te veel vocht in een laminaatvloer blijft zitten, gaat het op een gegeven moment borrelen. Dit is zeer merkbaar en dat is het laatste wat je wenst. Dit is om die reden geen optimale situatie voor het toilet. PVC-vloeren kunnen over het algemeen in elk type kamer worden gelegd.

Conclusie

Het oordeel dat u hieruit zult trekken, is een persoonlijke keuze. In concept zijn PVC-vloeren iets onderhoudsvriendelijker en ook heel eenvoudig te monteren. Ook als je een aanhanger bent van vloerverwarming in huis, zijn PVC-vloeren een uitstekende keuze. Kiest u voor laminaat, dan is dat ook begrijpelijk, aangezien deze vloer ook zijn eigen voordelen heeft. Denk hier eens goed over na en bezoek verschillende doe-het-zelfzaken. Hier zie je alle vloeren in het echt.

Geef een reactie
You May Also Like