Nieuwbouw en nieuwbouw of een bestaande woning verwerven?

Wilt u waarschijnlijk binnenkort uw eerste huis kopen of verhuizen? Dan bent u vast wel eens de factor tegengekomen dat er op de vastgoedmarkt twee soorten koopwoningen worden geleverd, zowel splinternieuwbouw als bestaande bouw. Maar voor welke woning ga je? Op deze blogsite hebben we zowel de voordelen als de negatieve aspecten van zowel nieuwbouw als bestaande bouw voor u op een rijtje gezet.

De voordelen van nieuwbouw

Een nieuwbouwhuis wordt gewoonlijk op de markt gebracht voordat de woning er is, dus de bouw moet nog beginnen. U bent de allereerste eigenaar van een nieuwe woning. Er heeft nog niemand in uw woning gewoond. Deze woningen zijn ook echt modern en hebben een gunstig stroomlabel. Het huis is ook op naam vrij en ook heb je weinig onderhoud. U bepaalt vanaf de eerste minuut hoe alles eruit zal zien en wat erin gaat met betrekking tot vloer, behang, meubels en meer.

De voordelen van bestaande constructie

Het aanbod van bestaande bouw en constructie is soms meer dan het aanbod van nieuwbouw. Simpelweg omdat dit huis al bestaat. Er is dus een groot en gevarieerd aanbod. Bovendien hoeft u niet te wachten tot de aanbouw en verbouw is afgelopen want deze woning bestaat nu bij wijze van spreken, u kunt er volgende maand nog intrekken als de bestaande eigenaar dan de woning kan verlaten. Verder hebben veel bestaande woningen nog karakter en ook nog een bijzondere omgeving uit het verleden. De huizen van vandaag zijn niet meer gebouwd zoals ze vroeger waren. Houdt u bijvoorbeeld van een hoog plafond, dan vindt u dat alleen in bestaande bouw. Er is bovendien een keuze om de vraagprijs uit te werken.

De nadelen van nieuwbouw

Zeker, er kleven ook enkele nadelen aan een nieuwbouwwoning. Aangezien het huis momenteel wordt aangeboden voordat het wordt gebouwd, kunt u er vandaag niet intrekken. Vaak moet u tot 6 maanden of een jaar wachten. Erg vervelend zeker als uw diverse andere woning op dit moment wordt aangeboden. Bovendien heb je te maken met dubbele kosten en een afgerekende verkoopprijs. Vaak zijn er maar een paar woningen direct beschikbaar terwijl de behoefte vooral in de Randstad enorm hoog is. Op het moment dat u uw woninghypotheek niet helemaal rond kunt krijgen of er bepaalde onvoorspelbaarheid is als gevolg van bijvoorbeeld de woninghypotheekrente en deze procedure daardoor wordt uitgesteld, kan het zijn dat u een verkeerde interpretatie heeft. Bovendien heeft u slechts een beperkte keuze omdat er maar een paar exemplaren zijn gebouwd.

De nadelen van bestaande bouw en constructie

Zeker, bestaande gebouwen hebben ook een aantal negatieve aspecten, zoals klantkosten. Een bijkomend negatief aspect kan een veel minder wenselijk energielabel of onderhoudsprijzen zijn, aangezien het huis een verbouwing kan krijgen. In het ergste geval moeten ook enkele punten worden gereconstrueerd of vernietigd. Op deze manier kunnen uw prijzen een stuk hoger uitvallen, vooral als u pas later ontdekt dat er iets mis is met uw huis.

Trouwens, heb je nog geen antwoord op de vraag "hoeveel kan ik krijgen"? Kijk daarna op hypotheekrente.nl voor een prijsopgave van uw optimale woonkrediet.

Geef een reactie
You May Also Like