Een vlog-cam is niet alleen een videocamera

Het

is nu heel gebruikelijk om alleen te filmen en deze videoclips ook te delen op YouTube, Facebook, Instagram, TikTok en ook op andere sociale mediasites. Dit gebeurt zo vaak dat er zelfs een unieke videocamera voor het zogenaamde vloggen is ontwikkeld. (Vlogging = vsuggestie blog) Met deze speciale camera, die zich gedraagt ​​en compact is en ook lekker in de hand ligt, kun je de leukste, grappigste, verhuizende videos. De vlogcamera is in veel gevallen uitgerust met een statief of heeft de mogelijkheid om een ​​statief te gebruiken. Met een statief zorg je ervoor dat de videocamera niet door je opnames heen beweegt. Dit geeft een rustigere foto voor de klanten.

Waarom zou je een camera kopen speciaal voor vloggen?

Je kunt er zeker voor kiezen om je mobiel te gebruiken om vlogs te maken. De mogelijkheden zijn echter dat uw opslagruimte zeker snel vol zal zijn. En hoewel de topkwaliteit van tal van smartphones geweldig is, met een speciale videocamera, waarmee vloggen wordt geproduceerd, is de kwaliteit constant veel beter. Het geluid is ook veel beter beheersbaar. Die foto en ook audio is natuurlijk belangrijk als je als vlogger wilt slagen. Als individuen je niet kunnen herkennen of als de afbeeldingen onstabiel of onscherp zijn, zul je zeker nooit een grote doelgroep krijgen.

Er is echter nog meer

De camera, die we allemaal kennen uit onze kindertijd, is nog steeds een favoriet product. Vooral jeugdige ouders kiezen ervoor om een ​​camcorder aan te schaffen. De eerste grijns, de eerste woordjes, het eerste kruipen/tijgertje/lopen, het eerste fietsen, de eerste keer naar de instelling, de eerste zwemles, de eerste wiebeltand en natuurlijk kunnen alle verjaardagen er snel mee worden vastgelegd. Een camera gebruiken als vlog-videocamera is natuurlijk ook haalbaar, maar daar is het niet echt voor gemaakt.

En hoe zit het met een camera voor wilde dieren?

Gezien het begin van de coronacrisis zijn we massaal de natuur ingegaan. We maken foto's over de gezondheid en ook in het bos, aan de kust en in de duinen. Maar je kunt een actie beter gaan. Wat als je meer dan gewone belangstelling hebt voor de natuur en ook voor de dieren die daar leven? Daarna is het aanschaffen van een wildlife cam iets voor jou. Je kunt een camera voor wilde dieren opzetten en deze daarna op band opnemen zodra er iets voor de lens verschijnt. Je kunt het volhouden (op afstand), maar je kunt deze elektronische camera ook neerleggen en de volgende dag terugkomen.

 

Geef een reactie
You May Also Like