Goedkoop de muur decoreren? Het kan!

Voor het decoreren van een muur hoef je geen grote, ingelijste schilderijen te kopen of zeeën aan tijd besteden totdat je eindelijk de juiste combinatie voor je verschillende muur decoraties hebt gevonden. Zit je even krap bij kas, maar wil je toch de kamer van je kinderen leuk aankleden? Wij zochten het voor je uit bij Emob, specialist in muurstickers, alsook bij deze woonblogs. Lees gauw verder voor de beste en goedkoopste tips voor muurdecoraties!

Tip 1: Gebruik een bord van kurk

Niet alleen oogt kurk stijlvol, het is ook nog eens hartstikke goedkoop! Hang je favoriete foto’s op. Ook bijvoorbeeld uitknipsels van tijdschriften kunnen op dit bord geprikt worden. Verder kan het ook nog eens als handige herinnering functioneren. Vergeet jouw kind altijd iets? Plak een stukje geschreven tekst erop met wat er niet vergeten moet worden. Het enige nadeel is dat veel randen van kurken borden van een lelijk metaal zoals aluminium zijn, wat vaak totaal niet bij de kamer past. Om de randen van het kurken bord mooi over te laten komen, is het een goed idee om een stof uit te kiezen dat dezelfde kleur heeft als de muur waarop het bord geplaatst wordt. Verwerk deze stof strak en netjes over de randen, en je hebt geen last meer van de storende metalen rand.

Tip 2: Schakel je artistieke vrienden in (of maak gebruik van je eigen artistieke talent)

In een eerder artikel werd al uitgelicht hoe je het beste zelf een muurschildering kan maken. Muurschilderingen zijn ook zeer goedkoop (mits uitbesteed aan een bedrijf). Ben jezelf artistiek? Ga dan aan de slag met die nieuwe muurschildering, of schakel een van je vrienden in wanneer je niet verder komt dan het tekenen van poppetjes met harkjes als armen.

Tip 3: De vlooienmarkt

De vlooienmarkt is de ideale plek om goedkoop leuke muurdecoraties zoals schilderijen, posters of andere muurdecoraties te kunnen vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de verschillende vrijmarkten op koningsdag? Dit is dé manier voor mensen om van overbodig muurdecoraties af te komen, en dus voor jou de ideale kans om deze voor een goedkoop en zacht prijsje op de kop te tikken.

Tip 4: Gedroogde bladeren als muurdecoratie

Voor natuurliefhebbers zonder budget is dit een ideale oplossing. Het enige wat je nodig hebt is een aantal bladeren uit het bos, een boek en een aantal lijsten van plastic (glas kan ook, maar dat is uiteraard duurder). Leg de bladeren die je hebt verzameld in het bos voor 2 weken tussen de boekpagina’s, zodat ze optimaal droog en plat gedrukt zijn. Lijst ze hierna in, en ze zijn klaar om aan de muur gehangen te worden. Goedkoop, eenvoudig en bijzonder!

Credits voor de foto: Emob.nl

3 Reacties on Goedkoop de muur decoreren? Het kan!

 1. Dijkstra12
  oktober 11, 2015 at 6:33 pm (2 jaar ago)

  Ik kan nooit leuke dingen vinden voor mijn kinderen vinden op koninginne(konings)dag

  Beantwoorden
 2. Lisa1989
  oktober 25, 2015 at 3:27 pm (2 jaar ago)

  Leuke tips zeg! Vroeger hingen mijn ouders ook altijd de door mij verzamelde bladeren ingelijst op op mijn kamer

  Beantwoorden
 3. tted
  oktober 27, 2015 at 12:24 pm (2 jaar ago)

  Graag gedaan :)

  Beantwoorden

Laat een reactie achter